30 de juliol, 2008

Tot a punt!

Hola a totes i tots!
Benvingudes i benviguts al nostre espai "Falastin Horra", que en àrab vol dir llibertat palestina.
D'aquí ben poc, escriurem des de terres PALESTINES, tot i que alguns s'entossudeixin en nombrar-les Israel...

Amb un títol i una entrada així, som conscients que explicitem de forma clara quin és el nostre posicionament en aquest conflicte (sí és que pot merèixer el nom de conflicte, quan es tracta d'un estat fort contra un de dèbil). Ara bé, també volem deixar ben clar que no som antisraelianes, que sabem que entre la societat israeliana hi ha de tot (com a tot arreu) i hi ha també sectors mobilitzats en contra del que està fent el seu propi govern i això, tenint en compte la paranoia en la que viu immersa la societat isareliana, té molt de valor.

Com la majoria de vosaltres ja sabeu, anem a Jenin, que està al nord de Cisjordània, a fer de voluntàries a un casal d'estiu amb nens i nenes al Creative Cultural Center. Es tracta d'una associació no governamental creada per un grup de gent jove de Jenin, amb el propòsit d'oferir serveis educatius i culturals a la població de la zona.
Tenim moltíssimes ganes d'iniciar aquest projecte, tot i que també hem d'admetre que estem una mica inquietes... és normal, oi?¿ Sort n'hem tingut de la gent de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina que ens han donat suport abans i segur que durant i després de l'estada. Molts petons a totes i tots!

I per acabar, només dir-vos que intentarem escriure cada dia, però que si no ho podem fer, sigueu pacients...

13 comentaris:

Helena ha dit...

Princeses!!
Tot un gust seguir de prop les vostres aventures per terres palestines... i tot un privilegi llegir el vostres testimonis de primera mà!
Escolteu molt i apreneu-ne més!! Penseu que sentir una mica de respecte pel que us trobareu és bo perquè les coses surtin bé. Aprofiteu al màxim l'experiència...aquí us esperarem per compartir-la!
Cuideu-vos mil...i com sempre..ens trobem al Petit Príncep.
Fins aviat...Falastin Horra (inxal·la)

Helena

Anònim ha dit...

Molt bon viatge i estada en terra Palestina!
No us amoineu si les coses no van al vostre ritme, perquè allà tot és més relaxat i tranquil que aquí.
Mantingueu el cor ben obert i se us emplenarà de mil records i sensacions!

Anònim ha dit...

Molt bon viatge Gemma i companyes d'aventura!
Seguirem les vostres cròniques ben a prop.
Molta sort!

Anònim ha dit...

Quina enveja!!!!
El vostre viatge a palestina m'ha fet reviure moltes emocions i sentiments.
Només vull dir-vos que a Jenin us faran sentir com a casa i que aquesta serà una experiència que no oblidareu mai i que us marcarà per sempre.

Bon viatge!!

Mackay ha dit...

Que tingueu molta sort amb tot el que feu, i que pogueu ajudar i aportar molta vida a tots els palestins.

Us seguirem de ven a prop i si quant torneu a Barcelona voleu venir a explicar-nos les vostres vivéncies a l'escola d'educació primària Pi d'en Xandri de Sant Cugat, tots els nens i nenes us ho agrairan.

John MacKay ha dit...

FANTASTIC VIATGE
Tinc la certesa que quan torneu sereu un bon altaveu contra la estupidesa humana.
Espero que la borratxera de la veritat viscuda no us nubli la visió que ara teniu de que el món és ple de bones persones i, d'entre elles, algunes de valentes que son capaçes d'anar contra corrent com ara els israelis que heu mencionat.
Vacuneu-vos contra el sindrome de stocolm!!
John

Ona ha dit...

També us desitjo molt sort amb aquesta experiència! Seguiré els vostres relats tan sovint com pugui!

Petons Gemma i a tota l'expedició!

Ona.

Unknown ha dit...

Hola,
Sóc el Pere de ISISH (iniciativa solidària internacional de suport humanitari), en primer lloc desitjar-vos una bona estància en aquest indret tant fantàstic i també dir-vos que nosaltres treballem activament amb projectes amb nens palestins tant Palestina com a Catalunya. Si necesiteu res durant el viatge i/o després isish.org@gmail.com . SALUTACIONS!

*proserpina* ha dit...

Guapes!! primera prova de la gimcana superada!!!!! us desitjo moltissima sort amb tots els demes obstacles que estic ben segura que us sortiran be!! un peto i una abraçada ben forta (y tres pa gemma! juju). Bona sort guapes

*proserpina*

Unknown ha dit...

Com que deu fer un sol que estavella les pedres, no us descuideu la gorra i la protecció solar.

El pare d'una criatura

Anònim ha dit...

Bon dia a la vila del pinguï!
Per aquí a Barcelona és un diumenge com un altre. Alguns amb més resaca que d'altres i una calor enganxosa que flipes però bé, res que no sapigueu.
Pel que llegeixo, Jerusalem bé no? M'en alegro.
Però no heu explicat res de Jenin; arribaveu ahir o encara estareu de camí avui? Vau trobar molts check-points?
Ah! i una altra cosa heu pogut gravar amb video? us vau endur la càmera? joé molaria saber-ho pero ja se que no em contestareu personalment des del blog. GEMMI enviam un mail i me cuentas quan puguis! Ah! i enrecorda't de gravar si podeu graveu ciutat, paissatge, a ells si podeu, a vosatres...tot, TOT! TOT! que muntarem una cosa xula quan vingueu! un petó ben fort!!!

mirilu ha dit...

Salutacions equip! i Laileta en especial! Que millor que un diari de viatge perque ni a vosaltres ni a nosaltres (els que ens intentem fer una idea de la aventura desde la Catalonia) s'ens perdi ni un detall del que esteu visquent aqui. Ha de ser interessant veure les maneres de tractar amb nens d'aquí i d'allà, segur que a tots els agraden les ladybugs, que els expliquin contes, i que estiguin per ells. La vostre aportació
aqui no te preu, i estic segura que el que rebreu a canvi tampoc. Us envio molts anims, pel viatge, els nens, les activitats, i les reunions :P perque d'aquesta experiència en treieu el màxim suc! Yo mentrestant.. he fet un parell de trenetes a dos nenes alemanes!;) jiji! no es 'lo mismo' no? pero bé, semblaven contentes! por fin!:P! Un petonet enorme Laileta! cuideuvos molt i com diu el pare de la criatura, poseuvos cremeta! Muakis! ;)
Amb molt de carinyo,
de la Maireta

Anònim ha dit...

Lochu! qe guai el qe esteu fent!! quina enveja! he llegit per alla qe havies fet volei, recuperant antics costums?jeje
Quan tornis ens em de veure sens falta eeeh!!

Escolta quina gracia qe tincguis un amic qe treballi al Pi d'en Xandri, es un dels meus rivals de les nenes,jaja!! molt gracios! veslos a informar de la teva revolucio PALASTIN HORRA!! qe aprenguin de ben petits qe no tot el mon es com els plantejen els pijets de St.Cugat...

Un petonas i que acabis de disfrutar de la teva experiencia enriquidora, d'esperit i ment!

Un petonaaaas!!

JES